dimarts, 21 de maig del 2013

Prou agressions a la llengua: aturem la LOMQE!


La LOMQE posa en risc el model d’escola en què la nostra llengua és la vehicular. Un model que ha estat avalat internacionalment i acadèmica i que garanteix la cohesió social del país. Wert pretén relegar la llengua pròpia a una mera assignatura optativa i a considerar-la quarta llengua del sistema educatiu per darrere del castellà i de dues llengües estrangeres, a més de suposar una greu invasió competencial que afectarà totes les assignatures. La llei pot suposar un reimplantació del castellà com a llengua vehicular a Catalunya, a les Illes i a les línies en valencià del País Valencià, malgrat que els resultats dels nostres alumnes demostrin que no calgui.

El sistema educatiu necessita estabilitat i sobretot consens, un nou canvi legislatiu ha de ser fruit d’un gran pacte social i polític per l’educació i ha de donar llibertat a les comunitats autònomes per exercir la seva responsabilitat de vetllar i normalitzar la llengua pròpia per triar el seu model lingüístic escolar sempre garantint que es pugui fer la immersió i que la llengua pròpia diferent del castellà pugui ser la llengua vehicular de l’ensenyament i la de la comunicació interna i externa del centre. A més, un estat aconfessional no pot tenir la religió com a matèria obligatòria i avaluable.

ENLLAÇATS PER LA LLENGUA fa una CRIDA A MESTRES, PARES I ALUMNES, PER LA INSUBMISSIó I A LA RESISTÈNCIA CIUTADANA davant aquest intent d’extermini d’una llengua..

ENLLAÇATS PER LA LLENGUA es suma A LES DIVERSES CONVOCATÒRIES i dóna suport a les accions legals que s’emprenguin per tal d’aturar aquesta llei franquista, injusta, classista, adoctrinadora, antipedagòcica i un autèntic cop de l’estat espanyol a la democràcia.

EL 23 DE MAIG PLANTEM CARA A L’ESPANYOLISME

A Barcelona, serà el 23 de maig a les 19h davant de la delegació del govern (c. Mallorca, 278).