dijous, 2 de maig del 2013

Crònica IX Jornades per la Llengua

Els proppassats 19 i 20 d’abril es van celebrar a Sant Andreu les IX Jornades per la Llengua que, per segon any consecutiu, han estat organitzades pel Casal Independentista de Sant Andreu El Noi Baliarda.

Les Jornades s’iniciaren el divendres 19 al vespre al CSO La Gordíssima amb la lectura del manifest de les Jornades i la presentació de la primera edició del concurs fotogràfic “Estelades Arreu” promogut pel Casal i del VI Concurs Literari “La Fàbrica Zero” organitzat des de l’assemblea de la Festa Major Reivindicativa de Sant Andreu.

Seguidament, en motiu de l’any commemoratiu de Vicent Andrés Estellés i Salvador Espriu, diverses persones van llegir poemes i fragments de poemes d’aquests dos autors dels quals en podeu trobar un recull en aquests enllaços: [Espriu] i [Estellés]

Els actes previstos pel divendres 19 al vespre, van concloure amb un exitós karaoke amb música en català que acompanyat pel tast de les begudes de la terra i les excel·lents coques de recapte que van poder assaborir les persones que van assistir a l’acte, va generar un ambient festiu i de diversió on més d’un i una ens va delectar amb les seves dots artístiques cantant des de cançons de dibuixos animats fins a clàssics del rock en català dels 90.

L’endemà dissabte dia 20 al matí es va celebrar la xocolatada popular a la Plaça de la Pomera. Havent esmorzat es va procedir a iniciar l’acte central del programa previst per aquest dissabte, és a dir, la presentació del llibre Entre Calimero i Superman, una política lingüística per al català i el posterior col·loqui sobre la immersió lingüística a Catalunya de la ma de Josep J. Conill, autor del llibre.

Finalment, com a cloenda a la IX edició de les Jornades per la Llengua, es va celebrar el Vermut que per problemes tècnics no va poder ser musicat però sí gaudit per a tots i totes les assistents a l’acte.

En aquest enllaç hi trobareu totes les fotografies de les Jornades.
IX Jornades per la Llengua