divendres, 12 de setembre del 2003

Enderrocament del Casal Popular Onze de Setembre

Ahir dia 1 d'octubre a les sis del matí el Casal Popular Onze de Setembre va ser enderrocat per Derribos PAU S.L. quedant inservible. El pis de dalt ha desaparegut i el pis de baix està enderrocat i ple de runes. Han procedit de l'enderrocament d'amagat i sense avisar els col·lectius, quedant tot el material i objectes de valor sota les runes.

Aquest enderrocament s'ha fet amb permís i complicitat de l'Ajuntament (la Guàrdia Urbana va trucar a l'Ajuntament perquè veïns i veïnes es queixaven del soroll dels enderrocs i l'Ajuntament va contestar que se seguís enderrocant).

L'Ajuntament segueix una política especulativa i enderroca espais de participació i organització del jovent i els col·lectius de Sant Andreu. Des de feia un any el casal havia estat un espai de treball per diferents col·lectius com l'Assemblea de Joves, Endavant, es col·labora en activitats com les Festes Alternatives, el Correllengua i el jovent de Sant Andreu havia trobat un espai de reunió alternatiu. L'Ajuntament ha permès enderrocar un projecte de futur de Sant Andreu posicionant-se en contra de qualsevol iniciativa popular que es porti des de la gent del poble de Sant Andreu i no des dels seus seients. Amb aquesta agressió al jovent de Sant Andreu ens demostra la seva hipocresia: destrueixen el teixit social dels pobles i els barris i ens venen la moto amb iniciatives especulatives com el Fòrum 2004 o el TAV amb les que només busquen enriquir-se. Ens mostra, un cop més, la seva veritable cara: pretenen fer-nos creure que actuen en benefici de Sant Andreu i l'únic que fan és enderrocar locals i fer callar els col·lectius que treballen de debò per Sant Andreu; l'únic que fan és especular amb el poble i les nostres vides per omplir-se les butxaques de diners i fer-nos callar.

Tot i aquesta agressió no deixarem de construir un teixit social i un projecte de futur des de, per i a Sant Andreu de Palomar. No ens faran callar! Seguirem endavant amb la nostra lluita!

Prou escupeculadors/es de Sant Andreu!