dimecres, 13 d’octubre del 2004

Manifest Jornades per la LLengua 2004

Constitució europea, presó de pobles.

Al llarg de tot aquest any estem assistint a una estructuració de la legislació europea en la qual es preten inculcar el sentiment d’europeïtat sense comptar amb els pobles. Les noves i antigues legislacions deixen que tot el poder de decisió sigui pels estats opressors, estats que històricament reprimeixen i volen deixar sense identitat pròpia als pobles. Lluny de fer una legislació que permeti el lliure exercici de decisió dels pobles, se’ns presenta una europa més rància, més centralitzadora i menys respectuosa. NO només es deixa als pobles sense poder de decisió, sense el seu poder legítim d’autogestionar-se,sinó que es retallen també els drets delsi les treballadores, els drets socials,en definitiva.

El poble català, històricament oprimit pels estats espanyols i francès, veurà com encara se li posaran més traves al seu dret intrínsec com a poble a decidir la seva condició de poble, el dret bàsic a l’autogestió i l’autoorganització.

Tot i aquestes legislacions, cal dir que el poble català té la seva pròpia identitat que no pot ser negada i que per moltes lleis que imposin, per moltes constitucions opressives que fagin, el poble català,essent poble, no cesarà en la seva lluita per la seva autogestió, per la seva llengua i la seva identitat, en definitiva, pels seus drets.

Ni tant sols, les ràtzies repressives contra la cultura popular organitzada des de la base podran aturar el procés del poble català a decidir per ell mateix el que li volen prendre els estats opressors.

Així doncs, per la llengua catalana, llengua popular, per la cultura popular, construïda des de les persones, els casals, els carrers i les cases…

La lluita és l’únic camí! Volem viure plenament en català!

Assemblea Organitzadora del Correllengua a Sant Andreu de Palomar