dijous, 2 de juliol del 2009

Manifest de les VIenes Jornades per la LLengua a St. Andreu


Manifest Jornades per la Llengua 2009

Un any més ens trobem per celebrar les jornades per la Llengua de Sant Andreu de Palomar. Unes jornades que s’han consolidat al nostre poble tot i els actes repressius i de sabotatge orquestrats pel Districte des dels inicis d’aquestes jornades l’any 2003. I aquest any no ha estat una excepció, ja que ens hem trobat altre cop amb els entrebancs dels permisos per poder realitzar unes jornades en defensa del català.

Aquest any però, les Jornades per la Llengua continuen amb noves il.lusions i com a precursor d’un nou projecte que és la creació i consolidació de l’Assemblea Popular Independentista. Una assemblea que té la intenció de treballar en defensa de la cultura popular i les classes populars des de Sant Andreu.

Actualment, després de 30 anys de règim autonòmic del territori català sota dominació espanyola, el bilingüisme oficial ha limitat la recuperació del català després de la dictadura, amb atacs i agressions contra la nostra llengua i cultura pròpies. Les institucions espanyoles, amb el seu aparell judicial, amb la propaganda dels mitjans de comunicació de masses i amb la cobertura ideològica del conjunt de forces polítiques, intensifiquen cada vegada més els atacs, amb l’objectiu de desmantellar els escassos espais de normalitat per fer retrocedir encara més la nostra llengua. A la Catalunya Nord el català està reduït a l’àmbit privat i sense cap reconeixement oficial i en l’àmbit de les institucions europees, que des de l’autonomisme i les classes dominants catalanes ens havien venut com la salvació, el català hi és directament vetat.

És per això que des de l’Assemblea Popular Independentista us convidem a participar en aquest projecte, per acabar amb els atacs i agressions, amb la persecució i l’amenaça contra la nostra llengua, frustrant el projecte nacional dels estats espanyol i francès.

El bilingüisme trepitja el català !!!