dilluns, 29 de juny del 2009

Història de les Jornades per la Llengua







Aquestes van començar el 2002 amb el nom de 1er Correllengua de St. Andreu; el muntava l´Esquerra Independentista de St.Andreu (Endavant, Maulets i Ajsta), Jerc St. Andreu i diverses persones a títol individual.





L´any 2003, amb les mateixes organitzadores, els antiavalots de la Guardia Urbana van rebentar un concert a cops de porra i gasos lacrimògens; era el 2on Correllengua de St. Andreu.

L´any 2004 la CAL no ens va permetre usar la seva marca "Correllengua" amb l´excusa de que no hi havia cap nucli seu a St. Andreu. A la pràctica, ens volia impedir fer el Correllengua perquè s´havia optar per fer fora les Jerc de l´Assemblea organitzadora. Llavors es va decidir fer un canvi de nom i es van muntar les 3eres Jornades per la Llengua de St. Andreu, havent estat expulsades de l´organització del mateix les Jerc, per connivència amb l´ajuntament, responsable de la càrrega de l´any anterior (Erc formava part del Tripartit).

Durant aquests anys, tots els actes es van signar com a Assemblea del Correllengua de St. Andreu.

L´any 2005, després d´haver preparat unes noves Jornades per la Llengua, per motius tècnics (pluja intensa durant tota la setmana), es van haver de suspendre a última hora.

L´any 2006, no es va poder muntar res.

L´any 2007 es van tornar a muntar, passant a ser d´un sol dia, i es va anomenar IV Jornada per la Llengua de St. Andreu. Aquest cop hi va haver un canvi: tot i continuar signant-se com a Assemblea organitzadora del Correllengua de St. Andreu, va ser organitzada per organitzacions de l´Esquerra Independentista de St. Andreu (Endavant, Cajei i Sepc) exclusivament.

L´any 2008 es va muntar la Va Jornada per la Llengua de St. Andreu, organitzada per Endavant, Maulets i Sepc i signada ja com a Assemblea de les Jornades per la Llengua de St. Andreu.

Finalment, l´any 2009 s´han muntat les VIenes Jornades per la Llengua, aquest cop signades com a API (Assemblea Popular Independentista) i organitzades per persones a títol individual, formin aquestes part o no d´organitzacions de l´Esquerra Independentista de St. Andreu.