dilluns, 20 d’octubre del 2008

L´Asociación Colombia Unida en Balears (Asocolombia) boicoteja productes etiquetats en català


L’Asociación Colòmbia unida en Balears (Asocolombia) ha iniciat una campanya de boicot als productes etiquetats en llengua catalana i a tots aquells comerços retolats en la llengua pròpia de les Illes Balears.

Du per lema "No compres si no entiendes" i es féu pública dissabte a través d’un comunicat signat pel president de l’entitat, José William Vega García.

La nota d’Asocolombia, distribuïda a través d’un correu electrònic amb el ja clàssic "passa’l", insta "els hispanoparlants i mallorquins" al boicot d’aquells productes i comerços que no estiguin retolats en castellà.

Així, carrega contra l’esforç d’aquells empresaris que s’han implicat en la defensa de la llengua i cultura pròpies de Balears. D’aquesta manera, la campanya posa en el punt de mira la normalització del català aplicada en els darrers vint-i-cinc anys a l’Arxipèlag.

S’arriba a culpabilitzar fins i tot la política lingüística del fracàs escolar dels immigrants i responsabilitza els polítics de l’actual Govern autonòmic de l’abandonament escolar dels nouvinguts. "Han aconseguit que els nostres fills siguin retornats als seus països i llocs d’origen", afirmen.

La nota acaba amb un "Por la defensa de nuestro idioma castellano. No compres si no entiendes".

Els immigrants també són xenòfobs.

Notícia extreta d´Indymedia Barcelona: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/353453/index.php


També he trobat un manifest de la Plataformacolombianista amb una postura totalment contrària a la d´Asocolombia: http://plataformacolombianista.bloc.cat/post/16828/237091