diumenge, 12 d’octubre del 2003

Octaveta pel 2on Correllengua

Prou agressions contra el català!

Recentment, el govern espanyol del PP ha tirat endavant un decret - llei per imposar més hores de castellà a les que ells anomenen ‘comunitats bilingües’, passant de 2 a 4 hores setmanals.

Donat que aquesta mesura afecta a l’educació primària i secundària, això significa un retorcés brutal en la normalització del català, així com en l’extensió del seu ús social.

Els i les nenes aprendran més assignatures en castellà i, per tant, se socialitzaran molt més que ara en aquesta llengua, perdent la seva pròpia identitat, la seva pròpia cultura nacional.

Cal recordar, i ja és prou trist haver-ho de fer, que el castellà no és la llengua de la nostra terra, sinó que ens ve imposada des de fa 300 anys.

Ara, els descendents d’aquells invasors continuen la seva ofensiva espanyolitzadora, per tal d’anihilar i exterminar la nostra llengua, la nostra cultura, la nostra Història.

Per tot això, cal que tots i totes diguem prou d’una vegada i plantem cara, amb tots els mitjans al nostre abast, a aquest nou atac feixista contra la nostra llengua.

Enemics del català, fora de la nostra terra! PP, foteu el camp!

Octubre 2003, Sant Andreu de Palomar
Assemblea del 2n Correllengua