diumenge, 12 d’octubre del 2003

Crònica de la manifestació contra la càrrega al concert del Correllengua

Dissabte 25 d'octubre, unes 200 persones van secundar la manifestació convocada per l'Assemblea organitzadora del Correllengua 2003 a Sant Andreu de Palomar.

La manifestació començà amb un cert retard a 3/4 d'1 del migidia, abans que comencés però, es va saber que hi havia antiavalots preparats. Darrera d'una pancarta amb el lema "Ni abandonarem la llengua, ni abandonarem la lluita!", la manifestació va transcórrer perla plaça Orfila, pels carrers del Segre, de Sant Adrià, el Carrer Gran, Coroleu, Concepción Arenal, Meridiana i Malats, per a tornar a la porta de l'Ajuntament de Sant Andreu. Durant el trajecte es van cridar diferents consignes com: "Defensar la llengua no és cap delicte!", "lluitar!, crear!, cultura popular!", "l'Ajuntament especula i reprimeix!", "la repressió no és la solució!", "Jordi Hereu, aquest poble no és el teu!" i "Jordi Hereu no et volem a Sant Andreu!"; entre d'altres.

Quan es va arribar a plaça Orfila es va llegir el manifest de l'Assemblea organitzadora del Correllengua 2003 a Sant Andreu de Palomar i el comunicat de les agredides i els agredits.

Després d'això, es desconvocà la manifestació i va ser llavors quan un dels dos policies de paisà que hi havia entre el gruix dels i les manifestants van fer la traveta a un dels manifestants i, després d'aquesta acció 'heroica', van fugir corrents.

PER LA CULTURA POPULAR, NI ABANDONAREM LA LLENGUA NI ABANDONAREM LA LLUITA!