diumenge, 12 d’octubre del 2003

Comunicat explicant els fets al concert del Correllengua

La matinada del dissabte 19 al diumenge 20 vam assistir a una mostra de força quan la Guàrdia Urbana i els antiavalots d’aquesta van carregar contra els i les assistents a un concert del Correllengua. Tot i que teníem un permís escrit fins a les 00:30 de la nit i verbal fins a la 1:00 els antiavalots varen carregar contra la gent que volia impedir que talléssin el concert desconnectant el punt de llum.

A mesura que passaren les hores es comença a comfirmar que la càrrega tenia la raó de ser de tencar o rebentar el concert, ja que l’ordre de carregar estava donada des del divendres i el carrer estava tallat una hora abans de la càrrega. El factor que ho recomfirma és que el punt de llum no va ser desconnectat després de la càrrega. En Jordi Hereu, regidor de Sant Andreu,ja ha mostrat la seva manera d’arreglar les coses quan no està d’acord amb les activitats realitzades al carrer per fomentar la cultura popular: les porres i els esprais de gasos lacrimògens. I les contusions dels diversos ferits ho certifiquen. Tot l’equip de govern, tant el PSC, com ERC ( Joan Pallarès-Personat, regidor de cultura de Sant Andreu ), com Iniciativa ( Eugeni Forradelles) resulten culpables,ja sigui per acció o per omissió, ja que, com bé diu la frase, qui calla, otorga. Tot aquell o tota aquella que n’estigués informada resulta còmplice d’agressions i pallisses gratuïtes i de voler censurar les iniciatives populars. Però no només es tracta de l’acció o de l’omissió, es tracta de mantenir desinformada a la gent que dóna suport a aquests partits o a les bases d’aquests que la seva manera d’actuar és aquesta i després explicar mentides sobre els fets per a rentar-se la cara davant de la seva destralera demostració de força. Cal afegir que el conseller de Drets Civils de Sant Andreu, Pau Vinyes, mentre la policia carregava brutalment, estava tranquil en un establiment i es va negar a aparéixer al lloc dels fets per no tenir problemes.

Ens volien fer callar i atemorir-nos ja que no hem d’oblidar que hi ha una persona que ha estat denunciada per la urbana per desordres. Volen coaccionar les nostres pròximes iniciatives per a fer coses al carrer, per a fomentar la cultura popular a Sant Andreu i ens volen silenciar i criminalitzar amb mentides. Molts col.lectius han hagut de suportar retallades en permisos o subvencions en no ser entitats oficials o oficialistes. Aquesta vegada no només han fet servir les armes burocràtiuqes per posar traves al Correllengua sinó que directament ens han agredit físicament i han tallat una activitat cultural i festiva. Per què la gent del poble de Sant Andreu ha d’estar limitada, retallada o agredida? Perquè a les institucions saben que és important per la gent del poble tot allò que surt del poble.

Davant de l’actitut que han tingut i que tenen davant de la gent que té iniciativa pròpia i surt dels cànons institucionals tenim coses a dir : diem que continuarem defensant totes les nostres iniciatives, que les seves retallades i agressions seran inútils i que ens han demostrat que som nosaltres els i les que estem fent feina real per fomentar la cultura popular i de base a Sant Andreu. Aquesta vegada ens han agredit amb porres…com actuaran la propera? Per molt que augmenti la repressió i les agressions no pararem, no seguirem el seu joc.

Perquè Sant Andreu no restarà quiet sota les porres i els insults, perquè volem un Sant Andreu dinàmic i mobilitzat, perquè fem de Sant Andreu un poble viu i combatiu...


Cap agressió sense resposta ! Prou traïdors i botiflers! Fora agressors i mentiders de Sant Andreu!