dimecres, 17 d’abril del 2013

Manifest de les IX Jornades per la llengua


Vivim temps d’atacs constants i sistemàtics a la nostra llengua arreu dels Països Catalans. El català, que és la nostra llengua i la d’acollida que cohesiona la nostra societat, viu sotmesa a la repressió i a les constants ofensives que pretenen desprestigiar-la i desacreditar-la, especialment en l’àmbit educatiu.

El constant embat espanyolista de la wertgonya que escomet la nostra llengua per marginar-la i ferir-la de mort com ja passa a l’Estat francès, no ens farà cedir ni un mil·límetre a l’hora de defensar-la amb totes les nostres forces,  per tots els mitjans i amb totes les eines.

Per aquest motiu l’assemblea del Casal Independentista de Sant Andreu “El Noi Baliarda”, enguany torna a organitzar les Jornades per la Llengua que arriben ja a la seva novena edició, perquè cap atac al català ens dissuadirà del nostre afany d’organitzar-nos per a obrir espais d’oci, lleure i cultura des dels quals treballar per una major normalització i expansió del català.

Amb la ferma voluntat de reivindicar la necessitat de defensar el nostre idioma, reivindicar-ne l’ús social, el seu prestigi cultural i popular i manifestar de la forma més desacomplexada, alegre i combativa, que estimem la nostra llengua i la defensarem amb més tossuderia cada cop que intentin agredir-la, us convidem a tots i a totes a no fer ni un pas enrere a l’hora de lluitar per la defensa del català i a ser partícips d’aquestes Jornades i del projecte cultural, popular i assembleari que les ha fet possibles, el Casal Independentista de Sant Andreu “El Noi Baliarda”.

Prou agressions a la llengua. Als Països Catalans, volem viure en català.