dimecres, 6 de març del 2013

'Enllaçats per la llengua' presenta mobilitzacions arreu del país

L'organització de la campanya ha presentat avui els diferents actes que es faran dissabte, 9 de març, a molts punts del territori · Es preparen mobilitzacions a Perpinyà, Girona, Barcelona, Castelló, València, Eivissa, Palma, el Mercadal, Ciutadella i Alguer.

 A Barcelona es farà una concentració a la Pl. del Rei a les 18h.

Avui dematí s'ha presentat a Barcelona la mobilització que, sota el lema unitari 'Enllaçats per la llengua', es durà a terme dissabte, 9 de març, arreu del territori de parla catalana. En la roda de premsa hi han participat representants de la Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), d'Amics de la Bressola, de l'Obra Cultural Balear, del sindicat d'ensenyament USTEC-STEs i del Centre Internacional Escarré per a les minories ètniques i les nacions (CIEMEN). Al mateix moment, es presentaven les activitats al País Valencià i a les Illes.


Aquesta mobilització s'ha organitzat arran dels succeïts atacs a la llengua catalana soferts darrerament, que s'han intensificat amb l'Avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), més coneguda amb el nom de 'Llei Wert'.

Les entitats organitzadores d’aquesta mobilització conjunta consideren que hi ha una voluntat clara de 'convertir la nostra llengua en llengua de segona i que el castellà esdevingui la llengua de referència i de prestigi'.

Per tot això, Blanca Serra, com a representant de la FOLC, ha volgut destacar la importància d’aquesta mobilització a favor del català, que és la primera que es fa conjunta als Països Catalans, i ha dit que es tracta 'd’una proposta amb voluntat de continuïtat, és el principi de tota una sèrie d’accions per la nostra llengua'.
Així mateix, la representant de la FOLC, ha destacat que s’està avançant cap a una resposta de 'desobediència  civil' davant de tots aquests atacs: 'Si no deixem clar que no obeirem, l’agressió creixerà.'

Per la seva banda, el representant de USTEC-STEs, Josep Maria Cervelló, ha anunciat els principals actes que faran part d’aquesta diada enllaçada per la llengua. D'aquesta manera, ha convidat la ciutadania a participar a la concentració que es farà dissabte a Barcelona, a les 18 hores, a la plaça del Rei, que comptarà amb la lectura del manifest dels 'Enllaçats per la llengua', el desplegament d’un gran llaç quadribarrat i una cadena humana que ha de recórrer tota la Ciutat Vella. També ha recordat els actes que tendran lloc arreu del Principat i de la resta de territori de parla catalana.

En aquest sentit, des de l’organització s’han convidat totes aquelles entitats del país a participar d'aquesta iniciativa, a descarregar-se el manifest i a convocar actes per a aquest dia, ja que 'aquesta campanya no té propietari i ha de ser a l’abast de tothom'.
Finalment, Neus Tur, com a representant de l'Obra Cultural Balear en els Enllaçats, ha llegit el manifest que es podrà sentir dissabte en els diferents punts de convocatòria, i ha volgut destacar la importància d’aquesta campanya, iniciada ara fa un any a Mallorca, i de la repercussió que ha tengut a tot el país. Així mateix, ha recordat que ja són més de 500 les entitats que han signat aquest manifest.

Notícia treta de Vilaweb: http://www.vilaweb.cat/noticia/4091566/20130305/enllacats-llengua-presenta-mobilitzacions-arreu-pais.html