dimecres, 27 de març del 2013

20 anys sense Estellés

Avui commemorem el trist aniversari de la mort de Vicent Andrés Estelles.

El dia 27 de maig de l'any 1993 va deixar-nos un dels poetes més apreciats i carismàtics dels Països Catalans i és per aquest motiu que aquest any, a banda de celebrar-se l'any Espriu també se celebra l'any Estellés i justament és per aquesta celebració que en les Jornades per la Llengua realitzarem un recital poètic d'aquests dos grans poetes de casa nostra.

Mentre els seguim recitant, els seus poemes romandran per sempre vius .


Quan l'Ovidi va saber que Estellés s'havia mort 

Ovidi Montllor actuava amb Toti Soler a la Casa de Cultura de Castalla. Era el 27 de març de 1993, el mateix dia que Vicent Andrés Estellés es va morir. Al final del concert, un dels organitzadors va acostar-se a l'Ovidi per comunicar-li la notícia. Molt afectat, Montllor va adreçar-se al públic per anunciar la mort del poeta i, en homenatge, va tancar el concert interpretant 'M'aclame a tu', un dels poemes d'Estellés que Ovidi Montllor havia cantat tantes i tantes vegades. Ara el Centre Cultural Castellut ha recuperat el vídeo d'aquella actuació, i l'ofereix íntegre.

També us oferim en un altre vídeo el fragment final del concert, just quan Ovidi Montllor va saber que Estellés s'havia mort. Durant tota la seva trajectòria, Ovidi Montllor va posar veu a molts poemes de Vicent Andrés Estellés, de qui l'any que ve es commemoren vint anys de la seva mort. Segurament un dels més aplaudits és aquest 'M'aclame a tu', que ahir va tornar a sonar a l'Olleria (Vall d'Albaida) amb la veu del músic Andreu Valor. Va ser durant l'acte de presentació del disc 'A dos de val' editat per Paco Muñoz, un altre document per a la posteritat que recull el recital que l'Ovidi va fer de poemes de Joan Fuster aquell mateix 1993 amb l'acompanyament de músics com Hugo Mas, Vicent Torrent i Pau Alabajos.

Font: Vilaweb http://www.vilaweb.cat/noticia/4040727/20120917/quan-lovidi-saber-estelles-shavia-mort.html