dijous, 5 de juliol del 2012

Crònica i fotos de ls 8a Jornada per la Llengua

El passat 16 de juny es va celebrar a Sant Andreu la VIII Jornada per la Llengua. Enguany estava organitzada per primer cop per les membres de l’assemblea del Casal Independentista El Noi Baliarda.
L’acte, que s’inicià puntualment a les 18h tal com estava previst, va arrencar amb el recital de poesia a càrrec de David Caño. Posteriorment, Maria Pizà, membre de l’Esquerra Independentista de Mallorca i Anna Pasqual, professora i membre d’Escola Valenciana, van oferir als i les assistents la xerrada sobre la situació del català a les Illes i al País Valencià.
Un cop finalitzada l’exposició de les dues ponents, s’inicià el debat sobre l’estat de la llengua arreu dels Països Catalans, el qual va estar especialment marcat per les darreres agressions al català per part del govern de Matas a les Illes. Finalment, es donà pas a dues companyes de l’assemblea del Casal Independentista El Noi Baliarda per a presentar el concurs literari de la Festa Major Reivindicativa, “La Fàbrica zero” les quals, a més, van llegir diversos poemes escrits per dones que van ser guanyadors o finalistes d’anteriors edicions del concurs literari.
A tres quarts de 9 del vespre, El Cogombre Perplex i els Marilyn Martinez van oferir el seu recital de poesia musicada que vam poder acompanyar del tast de deliciosos pintxos ofert pels membres del Casal. Finalment, l’acte es desplaçà de la Plaça del Comerç al CSO La Gordíssima per acabar la jornada amb el concert ofert per Un Tal Pere.
Per acabar, us volem animar a participar al concurs literari de la Festa Major Reivindicativa “La Fàbrica Zero”. Si esteu interessats i interessades en fer-ho, aquí hi trobareu tota la informació necessària: http://fmreivindicativa.blogspot.com.es/2012/07/aprofitem-les-jornades-per-la-llengua.html