diumenge, 20 de febrer del 2011

Neix Somescola.cat per donar suport al model d'immersió lingüística


Acció-reacció. Ens la fan, la fem pagar. Un extens grup d'entitats han format Somescola.cat [pàgina al Facebook], una plataforma que neix amb l'objectiu de coordinar totes aquelles persones, entitats i institucions que es comprometen a actuar de manera activa a favor d'una escola catalana i en contra de les sentències del Tribunal Suprem contra el model d'immersió lingüística.

Representants de 43 cíviques, culturals i de tot l'àmbit educatiu van presentar aquest dimecres a l'institut Verdaguer de Barcelona el projecte, que defensar una escola que no separi els infants i joves per la seva llengua d'origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure.

Somescola.cat sorgeix arran de les sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya àmpliament reconegut i aplaudit, tant aquí com a Europa, i qüestiona la metodologia d'immersió. Davant d'aquests atacs, s'han organitzat "per refermar el nostre suport a l'escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa", segons manifesten. Al gener, una gran nombre de representants del món immigrat va impulsar un manifest en el mateix sentit.

El grup d'entitats va presentar al seu torn la pàgina web www.somescola.cat, que canalitzarà tota la informació sobre la coordinadora i totes les accions que es realitzaran en suport al model educatiu actualment vigent, i que s'aniran presentant en els pròxims dies. El web també inclou diverses informacions sobre el marc legal actual i el manifest de la campanya, al qual es podran adherir totes aquelles entitats i particulars que ho desitgin. La plataforma fa una crida als centres educatius, les entitats i els particulars a adherir-se al manifest a través d'un formulari.

Notícia treta de Llibertat.cat: http://www.llibertat.cat/content/view/11946/1/