divendres, 12 de setembre del 2003

Manifestació contra l'enderrocament del Casal Popular Onze de Setembre

Ahir, dijous dia 2 d'octubre, va tenir lloc a Sant Andreu de Palomar una manifestació de rebuig a l'enderroc del Casal Popular Onze de Setembre.

Aquesta va començar, cap a 2/4 de 6 de la tarda, amb una concentració de prop de 150 persones davant de la seu del districte de Sant Andreu. S'aprofità que a les 19h hi havia una audiència publica per entrar a demanar explicacions i exigir responsabilitats. Tot i l'oposició del president de la taula i alguna persona que assistia el ple, com la feixista impulsora de l'anomenada "Plataforma Veïnal" que promovia l'expulsió dels immigrants de les casernes, es desplegà davant dels regidors/es del districte una pancarta on s'hi podia llegir "Ni l'especulació ni la repressió aturaran les nostres lluites", i es va llegir el manifest del Casal. Seguidament, es van fer diverses preguntes als responsables, que van respondre amb evasives, com ja era d'esperar. Finalment, com a acte de protesta, diverses persones van buidar bosses on hi havia pedres, terra i runes, les restes de l'enderrocament del Casal, damunt la taula dels regidors/es.

A la sortida de la seu del districte va començar una manifestació amb prop de 100 persones que va recórrer els principals carrers de Sant Andreu, darrere de dues pancartes; la ja mencionada i una altra on s'hi podia llegir "Ajuntament i Generalitat: culpables de l'enderrocament del Casal". Durant tot el recorregut es van fer diverses pintades contra l'enderroc del casal i contra l'Ajuntament i la Generalitat. Al pas de la manifestació per davant d'una seu d'Unió D.C. es va realitzar una pintada al terra, que avisava "Alerta, enemics del poble", i més endavant es va pintar una oficina de benestar social de la generalitat amb el lema de la pancarta i una altra que deia "Tancat per hipòcrites". La manifestació va acabar davant del solar on dos dies abans, i durant més d'un any de lluita i resistència, hi havia hagut el Casal. Es van penjar les dues pancartes a la tanca que protegeix el solar mentre es llegia el manifest. En acabat, els i les membres del casal van agrair a tothom el suport i la solidaritat mostrada, tant el dia de l'enderroc com el de la manifestació, així com es va recordar que CPO Can Cellerot de Vilafranca havia patit la mateixa sort i que la Kasa de la Muntanya i d'altres centres socials corren perill de ser desallotjats.