dijous, 13 d’octubre de 2005

Llibret amb el programa 2005Tornen les Jornades per la Llengua!!

Un cop entrada la tardor, i abans no posem la mirada en la Festa Major de Sant Andreu, per la que encara queden uns mesos, ens trobem una altra oportunitat de gaudir d’una Festa. Aquesta, però, és una festa popular, organitzada totalment per la gent del poble, per la gent del carrer: són les Jornades per la Llengua. I aquest any arriben a la 4a edició!!

Qui ens ho havia de dir 4 anys enrere que les Jornades per la Llengua serien ja una data marcada obligatòriament en el calendari de les entitats col•laboradores. I ara, en aquesta nova edició, volem que passi a ser-ho també de moltes més entitats del poble. I és que, al cap i a la fi, no som sinó entitats i col•lectius de base qui ens esmercem i suem la cansalada per tal de tirar endavant unes jornades que no reben cap mena d’ajut ni subvenció institucional (més aviat al contrari). Però què és, sinó, la nostra llengua, aquella que ha sobreviscut gràcies al poble?

La voluntat de les Jornades d’enguany és, com el seu títol diu, ‘Crear espais socials pel català’. Mostrar i demostrar que és possible gaudir del teatre, de la música, dels jocs, dels debats, dels dinars populars, de la cultura, etc., en català. No en va, la nostra intenció és que el català esdevingui la principal llengua d’ús social per cada cop més gent, arribant així a la plena normalització de la llengua arreu del territori dels Països Catalans.

Vicent Andrés-Estellés deia ‘Assumiràs la veu d’un poble, i seràs per sempre poble’. I això intentem nosaltres: transmetre la llengua del poble català al poble andreuenc. Vine i gaudeix-ne, ajuda’ns a crear nous espais socials pel català!

Actes programats a les 4es Jornades per la Llengua
(alguns dels actes poden variar lleugerament, consulteu cartells, internet o envieu correus de consulta a correllengua.stap@gmail.com)

Dijous 20 d’octubre
‘Espai lúdic: Campionat de botifarra al Casal d’avis/es de Bascònia
‘Espai de debat’:Vídeo sobre les agressions a la llengua i debat amb Veu Pròpia (associació de nous/es catalanoparlants)
Lloc: AVV Tramuntana

Divendres 21 d’octubre
‘Espai cultural’: Teatre, balls i espectacles de Diables
Lloc: local de Diables
A la nit, festa al Casal Popular Miquel Martí i Pol

Dissabte 22 d’octubre
‘Espai educatiu’: Matí: gimcana per a la canalla i l’adolescència dels agrupaments escoltes i guies, amb castellers , taller de pancartes, i enganxada d’adhesius
Lloc: Plaça de Can Fabra
‘Espai d’oci i diversió’; Vespre-nit: concert amb DespertaFerro, Igitaia i altres.
Lloc: a concretar.

Diumenge 23 d’octubre
‘Espai de fraternitat: Dinar popular i actuació dels Bastoners de Capellades.
Lloc: AVV Tramuntana

Assemblea del Correllengua de Sant Andreu de Palomar, setembre / 05

correllengua.stap@gmail.com